حسین طاهری

|

2024-12-22 08:08

سایه شوم جنگ بر سر بازارهای مالی از جمله فارکس سایه شوم جنگ بر سر بازارهای مالی از جمله فارکس

دوشنبه ۲۲ آبان (۱۳ نوامبر)

سایه شوم جنگ بر سر بازارهای مالی از جمله فارکس

در سال های اخیر شاهد جنگ های متعددی بوده ایم. این درگیری ها باعث اختلالات قابل توجه در زنجیره تامین، افزایش قیمت کالاها و افزایش عدم اطمینان در بین سرمایه گذاران شده است. در نتیجه شاهد افزایش نوسانات در بازارهای سهام و ارز در سراسر جهان بوده ایم.

جنگ در اوکراین

حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ موجی از شوک را در بازارهای جهانی ایجاد کرد و باعث سقوط شدید بازارهای سهام و سقوط ارزش روبل روسیه شد. این جنگ همچنین صادرات گندم و سایر کالاها از اوکراین را مختل کرده است که منجر به افزایش قیمت کامودیتی ها شده است. جنگ در اوکراین از چند جهت بر بازارهای جهانی تأثیر بسزایی داشته است:

افزایش نوسانات: جنگ باعث ایجاد ابهام و ترس زیادی در بین سرمایه گذاران شده است که منجر به افزایش نوسانات در بازارهای سهام در سراسر جهان شده است.

افزایش قیمت کامودیتی ها: اختلال در صادرات از اوکراین منجر به افزایش قیمت گندم و سایر کالاها شده است. این امر باعث افزایش تورم در بسیاری از کشورها شده است.

تحریم های اقتصادی: : ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سایر کشورها در واکنش به جنگ، تحریم های اقتصادی شدیدی را علیه روسیه اعمال کرده اند. این تحریم ها روسیه را از اقتصاد جهانی منزوی کرده و سبب کاهش ارزش روبل شده است.

همچنین شواهد تحقیقاتی اخیر از مرکز عملکرد اقتصادی (CEP) نشان می‌ دهد که شرکت‌هایی که پیوندهای قوی با روسیه از طریق تجارت یا مالکیت داشتند، پس از تهاجم، کاهش قابل ‌توجهی در بازده خود را تجربه کردند. به طور کلی قیمت سهام معمولاً منعکس کننده انتظارات در مورد چشم انداز اقتصادی آینده است. جنگ‌ ها معمولا باعث تغییر در این انتظارات می‌شوند، اما همیشه باعث کاهش قیمت ها نمی شوند. به عنوان مثال، بازار سهام به حمله به عراق در مارس ۲۰۰۳ پاسخ مثبت داد زیرا سرمایه گذاران جهانی آن را به عنوان خبر "خوب" می دانستند.

جنگ در نوار غزه

هفته‌ ها پس از حمله حماس به اسرائیل و برانگیختن انتقام‌ جویی شدید اسرائیل، به نظر می ‌رسد که شوک فوری حمله در حال از بین رفتن در بازارهای جهانی است. با این حال، با توجه به تأثیر عظیمی که بی‌ثباتی در خاورمیانه می ‌تواند بر اقتصاد جهانی داشته باشد، نگرانی شدیدی برای سرمایه‌ گذاران ایجاد کرده است. بی سی ای ریسرچ، یک شرکت استراتژی سرمایه گذاری جهانی، معتقد است که این رویداد سبب افزایش قیمت در بخش صنایع دفاعی و نفت خواهد بود. تحقیقات آن ها نشان می ‌دهد به دلیل آن که ممکن است که جنگ بین اسرائیل و حماس از مرزهای غزه سرایت کند، شوک نفتی قابل‌ توجهی ایجاد خواهد شد. اما نفت تنها بازاری نیست که از نظر ارزش افزایش یافته است. تحلیلگر BCA Research در صنایع دفاعی نیز پیش بینی رشد قیمت را دارد. این استراتژیست ارشد خاطر نشان کرد که ایالات متحده در حال افزایش هزینه های دفاعی برای محافظت از متحدان خود است و اروپا نیز بودجه بیشتری را به دفاع اختصاص می دهد که نشانه هایی از افزایش سود برای سرمایه گذاران است. اما یک سناریو نگران‌کننده نیز وجود دارد: یک جنگ کامل با درگیر شدن قدرت ‌های بزرگی مانند ایالات متحده ایجاد شود. اگر این اتفاق بیفتد، این پتانسیل وجود دارد که تقریبا یک تریلیون دلار از تولید ناخالص داخلی جهانی از بین برود و اساسا اقتصاد جهان وارد یک رکود شود و همچنین پتانسیل افزایش قیمت نفت تا ۱۵۰ دلار یا بیشتر از آن را نیز دارد.

بررسی تاثیر جنگ های اخیر در بازارهای جهانی

افزایش قیمت نفت: جنگ در نوار غزه باعث افزایش نگرانی ها در مورد اختلال در عرضه نفت از خاورمیانه شده است. این امر منجر به افزایش قیمت نفت شده است.

پیش بینی ارزش دلار: جنگ های اخیر، به ویژه جنگ در اوکراین، تاثیر قابل توجهی بر ارزش دلار داشته اند. ارزش دلار در برابر سایر ارزها افزایش یافته است. این افزایش ارزش دلار به دلیل عوامل مختلفی از جمله افزایش نرخ بهره در ایالات متحده، کاهش ارزش روبل روسیه، و افزایش ریسک سرمایه گذاری در سایر ارزها بوده است. در صورت ادامه داشتن شرایط، ارزش دلار احتمالاً همچنان افزایش خواهد یافت.

پیش بینی ارزش یورو: وجود جنگ های اخیر سبب کاهش ارزش یورو در برابر سایر ارزها شده است. این کاهش ارزش یورو به دلیل افزایش ریسک سرمایه گذاری در اروپا و افزایش قیمت نفت بوده است. در صورت ادامه داشتن جنگ در اوکراین و رکود اقتصاد اروپا، ارزش یورو احتمالاً همچنان کاهش خواهد یافت.

پیش بینی آینده طلا: در صورت ادامه داشتن شرایط فعلی جهان اعم از ادامه جنگ در اوکراین، جنگ در نوار غره و سیاست های پولی بانک های مرکزی، ارزش طلا احتمالاً همچنان افزایش خواهد یافت.

Article similaire

0

Examen
Vous devez vous enregistrer ou vous connecter pour poster un commentaire.