در مقاله قبلی با کاربرد سطوح فیبوناچی در ورود به معاملات آشنا شدیم. در این بخش با ترکیب سطوح فیبوناچی با خطوط روند و الگوهای کندلی به استراتژی بهتری دست پیدا می کنیم. خطوط روند و الگوهای کندلی بخش مهم و جدایی ناپذیری از تحلیل تکنیکال هستند. خطوط روند در درجه اول برای شناسایی روندها استفاده می شوند و الگوهای کندلی نیز نمی توانند به تنهایی مورد استفاده قرار گیرند اما وقتی با اندیکاتور فیبوناچی ترکیب شوند، می توانند معاملاتی را ایجاد کنند که بیشترین احتمال برنده شدن را دارند.
در نمودار زیر، ابتدا یک روند صعودی را شناسایی کرده و یک خط روند حمایتی برای آن ترسیم کرده ایم. گام بعدی ترسیم فیبوناچی بر روی نمودار با شناسایی یک swing high و swing low است.
روش سنتی انتخاب کف قیمتی زمانی است که قیمت با خط روند تلاقی می کند اما در این استراتژی آن را با سطوح فیبوناچی ترکیب می کنیم.
حتما بخوانید: نحوه معامله با خط روند و تعیین یک استراتژی فوق العاده
در نمودار زیر، از کف و سقف یک swing برای رسم سطوح فیبوناچی استفاده کرده ایم. به منظور ترکیب فیبوناچی با خط روند، باید منتظر بمانیم تا ببینیم آیا اصلاح از سقف به سطح 50٪ یا 61/8٪ فیبوناچی می رسد. پس از لمس هر یک از این سطوح، اگر بازار یک کندل تأیید ارائه دهد، میتواند یک موقعیت عالی برای معامله خرید باشد. اصلاح قیمتی سطح 50٪ را لمس می کند، که تقریبا با خط روند صعودی منطبق است. مرحله بعدی و نهایی این است که به دنبال یک کندل تأییدیه باشید.
پس از بسته شدن کندل سبز در بالای سطح فیبوناچی 23/6٪ (تصویر زیر) یک تاییدیه از بازار دریافت کردیم. از این رو معامله گران اکنون می توانند موقعیت های بدون ریسک را برای معامله خرید با حد ضرر کمتر از سطح فیبوناچی 61/8 درصد و با هدف سقف اخیر داشته باشند.
نباید فراموش کنیم که اگر اصلاحی در سطح 50٪ یا 61/8٪ Fib حمایت نشود و تمام سطوح را بشکند، میتواند نشانه برگشت روند باشد. بنابراین اصلاحی که با خط روند منطبق است و از سطح 50٪ یا 61/8٪ فیبوناچی واکنش نشان می دهد، قانون اصلی این استراتژی است.
تصویر بالا دید وسیع تری از نمودار نشان میدهد که بازار همچنان به روند صعودی خود ادامه میدهد و از منطقه «سیو سود» عبور میکند. برای استفاده از ماهیت روند بازار ، میتوانیم برای به حداکثر رساندن سود، از سفارش حد ضرر شناور (trailing stop) استفاده کنیم.
برای تشریح این استراتژی، یک روند نزولی را در نظر گرفتیم که بر اساس آن سطوح فیبوناچی خود را ترسیم می کنیم. سپس منتظر می مانیم تا اصلاح قیمتی در سطوح مهم Fib با الگوهای کندلی واکنش دهد.
پس از ترسیم سطوح فیبوناچی اصلاحی درست همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده است، باید ببینیم در سطوح مهم فیبوناچی، مانند سطح 50٪ یا 61/8٪ چه اتفاقی می افتد. در نمودار زیر می بینیم که کندل قرمز رنگ پین بار دقیقاً سطح 61/8٪ را لمس می کند.
این نوع کندل می تواند نشانه ای از برگشت روند باشد. مهمتر از آن، این الگو دقیقاً در سطح 61/8 درصد فیبوناچی شکل می گیرد. بنابراین، اگر تأییدی برای حرکت نزولی دریافت کنیم، میتواند به یک معامله فروش منجر شود.
حتما بخوانید: کندل استیک چیست؟ کاربرد کندل ها در تحلیل و استراتژی معاملاتی
در تصویر بالا به وضوح میتوان شاهد تشکیل یک کندل تایید نزولی بود. بنابراین میتوانیم با اطمینان خاطر با قرار دادن حد ضرر بالاتر از سطح 61/8 درصد با هدفی(target) در نزدیکی کف اخیر، وارد پوزیشن فروش شویم.
نمودار بالا نشان می دهد که چگونه تحلیل ما به درستی عمل می کند و بلافاصله پس از ورود، بازار به سرعت در جهت روند اصلی حرکت می کند. این مثال، دقت الگوهای کندلی را هنگام ترکیب با سطوح فیبوناچی نشان می دهد.
سخن آخر
در این مقاله، ما دو استراتژی معامله را با استفاده از ترکیب سطوح فیبوناچی با خطوط روند و الگوهای کندلی بررسی کردیم. این استراتژی ها می توانند به معامله گران کمک کنند تا معاملاتی با احتمال بالاتری انجام دهند. سطوح فیبوناچی می توانند به شناسایی اصلاحات در یک روند کمک کنند و ترکیب آن ها با الگوهای کندلی می تواند احتمال موفقیت در یک معامله را افزایش دهد. استراتژی های معاملاتی مبتنی بر سطوح فیبوناچی می توانند ابزاری قدرتمند برای معامله گران باشند. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید که هیچ استراتژی معاملاتی کاملی وجود ندارد. همیشه خطر از دست دادن پول وجود دارد. معامله گران باید قبل از استفاده از هر استراتژی معاملاتی، دانش و تجربه کافی کسب کنند.
Article similaire
Le plus visité
0