اخبار و وضعيت اقتصادی كشورها بر بازارهای مالی تاثير گذار هستند و نقش تعيين كننده ای در آن ایفا می کنند. از این رو در بازار فاركس نيز داده ها و گزارشهای اقتصادی در روند قیمتی جفت ارزها و ديگر داراییها بسیار تاثير گذار هستند. بنابراين معامله گران برای موفقيت بيشتر به داده ها و گزارشهای اقتصادی دقت می کنند. در بازار فاركس زمان دقيق انتشار داده ها و گزارش های اقتصادی در تقويم اقتصادی مشخص هستند.
تقويم اقتصادی يک منبع اطلاعاتی در مورد داده ها ، گزارش ها و اخبار اقتصادی تاثير گذار بر اقتصاد كشورها است. در تقويم اقتصادی اطلاعاتی شامل زمان دقيق انتشار گزارش ها ، مقدار انتشار داده ها ، پيش بينی و تحليل داده های اقتصادی وجود دارد. معامله گران و سرمايه گذاران با بررسی تقويم اقتصادی از زمان دقيق انتشار داده های اقتصادی و نتيجه گزارش ها و داده ها و همچنین از وضعيت اقتصادی كشورها آگاه می شوند و بر اساس همین بررسی ها تاثير اخبار اقتصادی را در بازار فاركس و ديگر بازار های مالی را بررسی می كنند. به طور مثال معامله گران با بررسی تقويم اقتصادی از زمان دقيق انتشار نرخ بهره بانک مركزی آمريكا و پيش بينی ها و تحليل ها در مورد اين داده اطلاعات مفيدی را كسب می كنند كه می تواند در موفقيت معاملات نقش كليدی داشته باشد.
در بازار فاركس سايت ها و اپلیکیشن های متنوعی وجود دارند كه تقويم اقتصادی بازار فاركس را ارائه می نمایند و معمولا اطلاعات زير در تقويم اقتصادی وجود دارد.کاربران ترندو میتوانند جامع ترین و دقیق ترین تقویم اقتصادی از طریق سایت ترندو و یا در اپلیکیشن معاملاتی ترندو مشاهده کنند.
زمان انتشار خبر:
در تقويم اقتصادی زمان دقيق انتشار داده ها، گزارشها و رويدادهای اقتصادی مشخص است.
منبع و كشور:
در تقويم اقتصادی داده ها و گزارش كشورهای مختلف تفكيک شده است.
نوع داده و رويدادها:
در تقويم اقتصادی به طور دقيق نوع داده و گزارش اقتصادی يا رويدادهای اقتصادی و سخنرانی مسئولان اقتصادی کشورها مشخص هستند. مثلا زمان تعيين نرخ بهره آمريكا و سخنرانی رئيس بانک مركزی آمريكا در تقویم اقتصادی به صورت جداگانه مشخص می شود.
مقدار قبلی شاخص ها:
در تقويم اقتصادی مقدار قبلی شاخص های منتشر شده قابل مشاهده هستند و حتی می توان مقادیر دفعات قبلتر كه منتشر شده اند را نيز بررسی كرد و از این مقادیر قبلی برای پیش بینی مقدار فعلی و مورد انتظار بازار، مقايسه و نتيجه گيری انجام داد.
مقدار فعلی يا واقعی:
دقيقا در زمان مشخص شده نتيجه شاخص و داده اقتصادی در تقويم اقتصادی مشخص و منتشر می شود.
اهميت داده يا رويداد بر بازار فاركس:
معمولا در تقويم اقتصادی اهميت خبر را با رنگها مشخص می كنند. مثلا رنگ قرمز اهميت و تاثيرگذاری بالای یک خبر را نشان می دهد، رنگ نارنجی بيانگر اهميت متوسط و رنگ زرد بيانگر اهميت كمتر یک خبر می باشد.
همانطور كه اشاره شد در تقويم اقتصادی، داده ها از اهميت متفاوتی بر خوردار هستند. در معاملات باید به بعضی از داده ها که در تقویم اقتصادی از اهميت بالاتری برخوردار هستند و معمولا به رنگ قرمز نشان داده می شوند، توجه بیشتری شود.همچنين اين نكته قابل ذكر است به دليل اينكه اقتصاد آمريكا بزرگترين اقتصاد دنيا است شاخص ها و وضعيت اقتصاد این کشور علاوه بر دلار می تواند بر ساير ارز ها و داراییهای بازار فاركس مانند طلا و نفت تاثير گذار باشد بنابراین باید به اخبار آمریکا در تقویم اقتصادی توجه ویژه ای شود. در ادامه به مهم ترين شاخص های اقتصادی اشاره می شود.
تعيين نرخ بهره بانکهای مركزی كشورها: يكی از مهم ترين شاخص های اقتصادی كه بيانگر وضعيت سياست های اقتصادی يک كشور می باشد تعيين نرخ بهره آن کشور است معمولا بانک مركزی یک كشور در تاريخ های مشخص در طول سال نرخ بهره خود را مشخص می كنند كه بر ارزش ارز مربوطه و حتي ارزها و داراییهای ديگر بازار فاركس تاثير می گذارد. به طور مثال تعيين نرخ بهره بانک مركزی آمريكا(فدرال رزرو) بر دلار امريكا و ساير ارزها مانند يورو و همچنين بر طلا ، نفت و دیگر داراییهای بازار فارکس تاثير گذار است.
سخنرانی اعضای بانک مركزی كشورها: زمان سخنرانی مقامات و اعضای بانک مركزی كشورها در تقویم اقتصادی مشخص است. که معمولا سخنرانی رؤسای بانکهای مركزی كشورها از اهميت بالاتری برخوردار می باشد. اين سخنرانی ها سياست های پولی بانک های مركزی کشورها را مشخص می كند كه می تواند تاثیر زیادی بر روند ارز های مربوطه در بازار فاركس داشته باشد.
گزارش های اشتغال: كشور ها معمولا به صورت ماهانه گزارشی از اشتغال ايجاد شده و نرخ بيكاری منتشر می كنند كه در تقويم اقتصادی زمان انتشار برای هر كشور مشخص است. اين گزارش ها به دليل اينكه وضعيت اقتصادی يک كشور را مشخص می كند و در تعيين سياست های اقتصادی آن كشور نقش مستقيم دارد از اهمیت بالایی برخوردار است. يکی از مهمترین گزارش های بازار فاركس، گزارش اشتغال بخش غير كشاورزی يا NFP آمريكا است كه اولين جمعه هر ماه ميلادی منتشر می شود.
گزارش داده های مربوط به تورم(CPI): يكی ديگر از گزارشهای مهم بازار فاركس نرخ تورم است كه معمولا به صورت ماهانه گزارشهای تورمی كشورهای مختلف، مانند شاخص هزينه مصرف كننده(CPI) در مقياس ماهانه، فصلی و سالانه منتشر می گردد و بيانگر هزينه های زندگی مردم آن كشور است. تورم به طور مستقيم در تعيين نرخ بهره و سياست های پولی بانکهای مركزی تاثير گزار است. به طور مثال در صورتی كه شاخص های تورم بيانگر افزايش آن باشند بانکهای مركزی با افزايش نرخ بهره سعی می كنند جلوی افزايش بيشتر تورم را بگيرند.
گزارش توليد ناخالص داخلی(GDP): GDP ارزش كل همه كالاها و خدمات نهایی توليد شده در يک كشور است كه در بازار فاركس به اعداد منتشر شده آن جهت بررسی وضعيت و رشد اقتصادی آن كشور توجه می كنند.
تا اینجا به مهم ترين داده های کشورهای مختلف که در تقويم اقتصادی منتشر می شود و معامله گران بايد به آن توجه داشته باشند، اشاره شد. اما بعضی از داده های اقتصادی در تقويم اقتصادی وجود دارند كه برای کشور آمريكا است و بسيار اهميت دارند و برای ساير كشورها از اهميت كمتری برخوردار می باشند. به طور كلی با توجه به اينكه بزرگترين اقتصاد جهان مربوط به آمريكاست داده های اقتصادی این کشور در بازار فاركس از اهميت بالاتری برخوردار هستند و بايد بيشتر به آن ها توجه نمود.
شاخص مديران خريد PMI: شاخص مدیران خرید يک شاخص تركيبی است که به صورت ماهانه منتشر می شود. با این شاخص می توان وضعیت بخش توليد و خدمات اقتصادی يم كشور را بررسی كرد. در آمريكا اين شاخص توسط موسسه ISM منتشر می شود.
شاخص قيمت توليد كننده(PPI): شاخص قیمت تولید کننده ، تغييرات هزينه های عمده فروشی و توليد كننده ها را مشخص می کند. این شاخص از نوع تورم است و به صورت ماهانه منتشر می شود.
گزارش های خرده فروشی: ميزان تقاضای مصرف كنندگان كالای نهایی را مشخص می كند و بيانگر رشد وضعيت اقتصادی يک كشور است.
شاخص احساسات مصرف كننده: اين شاخص كه با نظرسنجی از مصرف كنندگان مشخص می شود می تواند بيانگر اعتماد مصرف كنندگان به آينده اقتصاد باشد. در واقع با این شاخص، احساس مصرف كنندگان نسبت به اقتصاد و وضعيت مالی مشخص می شود.
گزارش های مربوط به وضعيت مسكن: مسكن يكی از مهم ترين ركن های اقتصادی يک كشور است. در تقويم اقتصادی نيز گزارش هایی مانند ساخت و ساز مسكن های جديد يا فروش خانه های نوساز منتشر می شود.
گزارشهای سود شركت ها: گزارش های درآمدزایی و سود شركت های بزرگ مانند اپل و گوگل می تواند بيانگر وضعيت اقتصادی جهان باشد.
معمولا معامله گران تقويم اقتصادی بازار فاركس را به صورت هفتگی و روزانه بررسی می كنند.به منظور بررسی تقويم اقتصادی می توان مراحل زير را انجام داد.
بررسی كلی تقويم اقتصادی:
با توجه به اینکه بازار فاركس روزهای شنبه و يكشنه تعطيل می باشد، معامله گران در اين دو روز اخبار و رويداد های تقويم اقتصادی را به صورت هفتگی از سايت ها و برنامه ها استخراج می نمایند، و آن را به صورت كلی بررسی می کنند.
شناسایی مهم ترين اخبار و رويداد ها در طول هفته:
لازم است معامله گران هر روز نگاهی مختصر به تقويم اقتصادی داشته باشند و در صورتی كه خبرهای مهمی در ارتباط با معاملات خود یافتند آن را مد نظر داشته باشند. به طور مثال معامله گری که معامله طلا دارد چنانچه خبرهای دلار آمريكا با رنگ قرمز بود آنها را در نظر بگيرد.
بررسی روزانه تقويم اقتصادی:
همانطور كه اشاره شد در تقويم اقتصادی ميزان اهميت اخبار با رنگ مشخص می شود، معمولا خبرهای زرد رنگ اهميت بسيار كمی دارند و در بازارهای مالی تاثير خاصی نخواهند داشت، اما اخبار با رنگ های نارنجی و مخصوصا قرمز در بازارهای مالی تاثير گذار هستند. يک معامله گر باید برای موفقیت بیشتر، اخبار و رويدادهای مهم برای ارزهایی كه معامله می کند را شناسایی و يادداشت نماید. به طور مثال اخبار نرخ بهره ، تورم و موارد دیگر كه بسيار مهم هستند بايد در ابتدای هفته شناسایی شوند و در برنامه معاملاتی لحاظ گردند.
بررسی و تحليل خبر قبل از انتشار:
معامله گران باید داده و خبرهای مهم تاثيرگذار در معاملات خود را قبل از انتشار بررسی كنند.معامله گران می توانند مقدار قبلی داده، تاثیر داده بر نمودار هنگام انتشار در دفعات قبل را بررسی کنند.همچنين معامله گران باید به مقدار پيش بينی توجه نمایند و احتمالاتی كه وجود دارد را در معاملات خود لحاظ كنند.
تجزيه و تحليل خبر بعد از انتشار:
زمانی كه خبرهای مهم منتشر می شود ممكن است نماد مرتبط با خبر، نوسانات زيادی انجام دهد اما پس از گذشت ساعاتی از انتشار خبر، بازار تحت تاثير مقدار منتشر شده، مسير اصلی خود را پيدا می كند. به طور مثال زمانی که خبر داده های اشتغال آمريكا بسيار خوب منتشر شده است، ممكن است در لحظات ابتدایی بر خلاف انتظار، دلار ضعيف شود ولی بعد از گذشت چند ساعت، دلار به دليل اشتغال خوب قوی شود.
Related Post
most visited