حسین طاهری

|

2023-09-05 15:00

رابطۀ بازار فارکس با بازار جهانی سهام چگونه است؟

بازار فارکس و بازار جهانی سهام از مهم‌ترین بازارهای مالی دنیا هستند که اثرات زیادی بر همدیگر دارند. در این مقاله، به بررسی رابطۀ میان این دو بازار خواهیم پرداخت.
رابطه بازار فارکس با بازار سهام معتبر جهانی چگونه است رابطه بازار فارکس با بازار سهام معتبر جهانی چگونه است

بازار فارکس و بازار جهانی سهام بر یکدیگر تأثیر دارند و تغییرات در یکی ممکن است تأثیرات زیادی بر دیگری داشته باشد. برای معامله‌گران، درک این تداخلات، شباهت‌ها و تفاوت‌ها، جهت اخذ تصمیمات صحیح، بسیار مهم است. برای مثال شما در بازار فارکس می‌توانید سهام اپل را معامله کنید، اما مالکیت سهام در اختیار شما نیست. شما فقط توانایی معاملۀ قیمت آن را دارید. اما در بازار سهام شما مالکیت سهام را خریداری کرده یا می‌فروشید.

فهرست مطالب

بازار فارکس و بازار جهانی سهام در کدام قسمت‌ها ارتباط دارند؟
تأثیر تغییرات نرخ ارز بر شرکت‌های جهانی
تنوع سرمایه‌گذاری با استفاده از بازار فارکس و بازار سهام
شباهت‌های بازار فارکس و بازار جهانی سهام
تفاوت‌های بازار فارکس و بازار جهانی سهام

بازار فارکس و بازار سهام جهانی از چه جهت مرتبط هستند؟

بازار فارکس، به عنوان بازار تبادل ارزهای خارجی، ۲۴ ساعته و پنج روز در هفته فعال است و معاملات در آن به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. بازار سهام در آمریکا و سراسر جهان روزانه ۶ الی ۷ ساعت در هر کشور فعال است و فقط در همان ساعت می‌توان سهام را معامله کرد. در واقع بازۀ زمانی کاری بورس‌های اوراق بهادار ثابت است. تداخل میان این دو بازار در زمان‌های مختلفی رخ می‌دهد. انتشار اخبار اقتصادی می‌تواند بر تغییرات نرخ ارزها و سهام تأثیرگذار باشد. به عنوان مثال، افشای اطلاعات مالی یک شرکت در بازار سهام می‌تواند در ارزش سهام آن شرکت تأثیرگذار باشد و در نتیجه بر نرخ ارز کشوری که شرکت در آن فعالیت دارد، اثر گذاشته و ارزش آن ارز در بازار فارکس جابه‌جا شود.

برای بررسی رابطۀ بازار فارکس و بازار سهام می‌توان به این مورد هم اشاره کرد که، اگر به‌دلیل فعالیت‌های اقتصادی، ارز یک کشور، قوی یا ضعیف شود، بازار سهام نیز تحت تأثیر همین فعالیت‌های اقتصادی قوی یا ضعیف خواهد شد. این جزء مواردی است که بازار فارکس و بازار سهام در یک راستا حرکت می‌کنند. اما اگر عامل دیگری مانند افزایش نرخ بهره، سبب افزایش ارز یک کشور شود، بازار سهام احتمالاً در بلندمدت کاهش پیدا خواهد کرد، زیرا افزایش نرخ بهره، سبب خروج پول از بازار سرمایه و صنعت می‌شود و سرمایه‌گذاران به سپرده‌گذاری نزد بانک‌ها روی می‌آورند.

مورد دیگری که می‌توان بررسی کرد، این است که، ورود سرمایه از سوی سرمایه‌گذاران خارجی، سبب رشد ارز یک کشور خواهد شد، زیرا تقاضا برای آن ارز افزایش می‌یابد. بنابراین میزان جذابیت یک کشور برای سرمایه‌گذاران خارجی، عاملی مهم در تغییر قیمت ارز آن کشور است.

هر اندیشه‌ای را باید در ظرف زمان و مکان سنجید. در این مورد هم، باید توجه داشت که همبستگی میان بازار سهام و بازار فارکس در مواقع خاص می‌تواند تغییر کند و همواره ثابت نیست. برای مثال قبل از رکود اقتصادی جهانی در سال ۲۰۰۷، شاخص نیکی (Nikkei 225) و جفت‌ارز USDJPY ارتباط معکوس داشتند و گمان می‌شد که عملکرد بازار سهام ژاپن، نشان‌دهندۀ وضعیت کشور ژاپن است و رشد شاخص نیکی باعث کاهش ارزش USDJPY شده‌است. اما زمانی که بحران مالی به پایان رسید، این همبستگی تغییر کرد و شاخص نیکی و USDJPY در یک جهت حرکت می‌کردند.

شرایط ریسک‌پذیری (Risk-on) و ریسک‌گریزی (Risk-off)

شرایط ریسک‌پذیری یا ریسک‌گریزی از موارد دیگری است که برای رابطۀ میان بازارها، باید بررسی شود. عبارت ریسک‌پذیری به شرایطی از مارکت گفته می‌شود که در آن معامله‌گران، وضعیت اقتصادی را باثبات و متعادل می‌دانند و به‌همین دلیل تمایل دارند ریسک بیشتری انجام دهند و روی دارایی‌های پرریسک مانند سهام و کالاها سرمایه‌گذاری می‌کنند. از طرفی عبارت ریسک‌گریزی به شرایطی از مارکت گفته می‌شود که در آن معامله‌گران، وضعیت اقتصادی را بدون ثبات می‌دانند (مانند وقوع جنگ یا فراگیری بیماری کرونا) و به‌همین دلیل روی دارایی‌های امن‌تر مانند طلا یا ارزهای ایمن مانند ین ژاپن سرمایه‌گذاری می‎کنند. در شرایط ریسک‌گریزی، بازار سهام کاهش می‌یابد.

تأثیر تغییرات نرخ ارز بر شرکت‌های جهانی

تغییرات نرخ ارزها در بازار فارکس می‌تواند تأثیرات زیادی بر تجارت‌های بین‌المللی داشته باشد. افزایش ارزش یک ارز می‌تواند صنایع صادراتی را تضعیف کند. پیرو چنین رخدادی در بازارهای سهام، شرکت‌های چندملیتی ممکن است تحت تأثیر تغییرات نرخ ارز باشند. به عنوان مثال، اگر یک شرکت آمریکایی در بازار جهانی فعالیت داشته باشد و ارزش دلار کاهش یابد، سودآوری شرکت قطعاً تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.

تاثیر تغییرات نرخ ارز بر شرکت‌های جهانی تاثیر تغییرات نرخ ارز بر شرکت‌های جهانی

تنوع سرمایه‌گذاری با استفاده از بازار فارکس و بازار سهام

برخی سرمایه‌گذاران تنوع در سبد سرمایه‌گذاری خود را از طریق معاملۀ همزمان در بازار فارکس و بازار سهام ایجاد می‌کنند. این اقدام می‌تواند به مدیریت ریسک و بهبود عملکرد سرمایه‌گذاری کمک کند. یک سبد سرمایه‌گذاری بهینه باید متشکل از انواع دارایی‌ها با ریسک‌های متفاوت باشد. سرمایه‌گذاران حرفه‌ای با درک رابطۀ بازار فارکس با بازار جهانی سهام، ریسک ضرر در سبد سهامی خود را پوشش می‌دهند و مانع از آن می‌شوند که اتفاقات ناگهانی همچون بحران‌های اجتماعی و جنگ‌ها، ارزش دارایی آن‌ها را کاهش دهد.

شباهت‌های بازار فارکس و بازار جهانی سهام نه

تجارت الکترونیکی: هر دو بازار به صورت الکترونیکی فعالیت می‌کنند و معامله‌گران می‌توانند از هر نقطه در دنیا به بازارها دسترسی داشته باشند و معاملات را آنلاین انجام دهند. امروزه تمام پلتفرم‌ها، بروکرها و صرافی‌ها در بستر وب به صورت پیشرفته فعال هستند و هرکدام اپلیکیشن‌های اختصاصی خود را توسعه داده‌اند و دسترسی گسترده‌ای برای کاربران خود فراهم کرده‌اند. بروکر ترندو نیز با ارائۀ یک پلتفرم اختصاصی، با کمترین اسپرد و کمیسیون معاملاتی، درحال خدمت‌رسانی به معامله‌گرانی از سراسر جهان است. شما نیز با ثبت‌نام در بروکر ترندو، می‌توانید از این خدمات، بهره ببرید.

نرخ‌های پویا: در بازار فارکس و سهام، نرخ‌ها و قیمت‌ها به طور مداوم تغییر می‌کنند. این تغییرات ممکن است در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت یا بلندمدت رخ داده و به معامله‌گران فرصت‌های جذابی را ارائه دهند. این پویایی در بازارها به سشن‌های معاملاتی نیز وابسته است. به طور مثال در سشن معاملاتی نیویورک، قیمت‌ها تغییرات سریع‌تر و اغلب شدیدتری را دارند.

تحلیل تکنیکال و بنیادی: استفاده از این تحلیل‌ها در هر دو بازار رایج است و معامله‌گران برای تعیین نقاط خرید و فروش از تحلیل تکنیکال استفاده می‌کنند. تحلیل بنیادی در این دو بازار کمی متفاوت است. در بازار سهام، بنیاد شرکت‌ها بیشتر مربوط به صنایع، اوضاع تجارت و صورت‌های مالی آن‌هاست ولی در بازار فارکس تحلیل بنیادی به تصمیمات اقتصادی و سیاسی کشورها بستگی دارد.

ریسک و سودآوری: هر دو بازار ریسک‌های خود را دارند. معامله‌گران در این بازارها ممکن است سودآوری یا زیان قابل توجهی را تجربه کنند. تسلط به مدیریت ریسک برای موفقیت در هر دو بازار حیاتی است. مدیریت سرمایه در فارکس که اهرم بسیار بالاتری ارائه می‌دهد باید با دقت زیادی همراه باشد. در بازار سهام مدیریت سرمایه باید بر پایه استراتژی‌های بلندمدت باشد.

تأثیر اخبار و رویدادها: اخبار و رویدادهای اقتصادی می‌توانند بر بازار فارکس و سهام تأثیرگذار باشند. اعلام اطلاعات مالی شرکت‌ها، تصمیمات بانک‌های مرکزی و رویدادهای سیاسی می‌تواند قیمت‌ها را در بازارهای سهام تحت تأثیر قرار دهند. اندازه تأثیرگذاری ممکن است متفاوت باشد ولی جهت آن همواره مشابه است.

حتما بخوانید: "آشنایی با شاخص داوجونز (Dow jones) بورس آمریکا و همبستگی آن با فارکس و دیگر بازارهای مالی"

شباهت های بازار فارکس و بازار سهام جهانی شباهت های بازار فارکس و بازار سهام جهانی

تفاوت‌های بازار فارکس و بازار جهانی سهام

جنس معامله: در بازار فارکس، معاملات اصلی بر پایه جفت‌ارزها صورت می‌گیرند. این به معنای خرید و فروش ارزهای مختلف مانند دلار، یورو، یا یِن ژاپن در ازای ارزهای دیگر است. همچنین برخی کامودیتی‌ها و شاخص‌های بزرگ نیز در بازار فارکس قابل معامله است. در بازار سهام، معاملۀ سهام شرکت‌ها صورت می‌گیرد. معامله‌گران سهام شرکت‌های مختلف را خریداری کرده تا در بلندمدت سود قابل‌توجهی کسب کنند.

زمان معامله: بازار فارکس ۲۴ ساعته و پنج روز در هفته فعال است. در این بازار در هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توان معامله کرد، البته به‌غیر از روزهای شنبه و یکشنبه. ولی بازار سهام دارای ساعات معاملات محدود است و به تقویم کاری بورس‌های مختلف وابسته است. اغلب معاملات در ساعات اداری کشور میزبان انجام می‌شود و سشن معاملاتی هر بورس توسط قانون‌گذار مرتبط با آن تعیین می‌شود

نحوۀ قیمت‌گذاری: قیمت‌ها در بازار فارکس بر اساس نرخ تبادل ارزها مشخص می‌شوند. این نرخ‌ها به صورت پیوسته و با تغییرات روزانه دارزیابی می‌شوند. ولی قیمت‌های سهام توسط مکانیزم عرضه و تقاضا مشخص شده و اخبار شرکت، عملکرد مالی و عوامل دیگر می‌تواند قیمت سهام را تحت تأثیر قرار دهد. در بازار سهام احتمال ورشکستگی و بی‌ارزش‌شدن یک سهم وجود دارد ولی در بازار فارکس هرگز این اتفاق رخ نمی‌دهد.

میزان ریسک: بازار فارکس دارای نرخ ارزش‌گذاری بسیار پویا است که ریسک‌های زیادی را به همراه دارد. اما این بازار امکان مدیریت ریسک دقیق‌تری را نیز فراهم می‌کند. نوسانات قیمت در بازار فارکس گاهی بسیار شدید است و معامله‌گران در این موقعیت معمولاً معامله‌ای انجام نمی‌دهند. در بازار سهام قیمت‌ها پایدارتر بوده و خبری از نوسانات سنگین نیست اما ریسک‌های خاصی نیز وجود دارد. شرکت‌ها ممکن است با مشکلات مالی و اخبار ناخوشایند مواجه شوند که قیمت سهام را تحت تأثیر قرار دهد.

حجم معاملات و نقدینگی: بازار فارکس دارای حجم نقدینگی بسیار زیادی است. فارکس بزرگترین بازار مالی دنیاست و تقریباً هیچ‌وقت دچار بحران نقدینگی نخواهد شد. معامله‌گران روزانه با خیال راحت مقدار زیادی از دارایی‌های خود را در این بازار قرار می‌دهند. بازار سهام نیز نقدینگی دارد اما حجم معاملات کمتری نسبت به بازار فارکس دارد.

سخن پایانی

بازار فارکس و بازار سهام ارتباط تنگاتنگی دارند و تغییرات در یک بازار ممکن است تأثیرات مستقیمی بر دیگری داشته باشد. درک این تعاملات برای گرفتن تصمیمات صحیح برای معامله‌گران حائز اهمیت است. در نهایت، انتخاب میان بازار فارکس و بازار سهام بستگی به اهداف، دانش و توانمندی‌های معامله‌گر دارد. هر دو بازار فرصت‌ها و ریسک‌های خود را دارند و معامله‌گران باید هوشمندانه تصمیم بگیرند.

سوالات متداول

بازار بورس از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت است.
بازار فارکس، از گزینه‌های مناسب برای نوسان‌گیری کوتاه‌مدت است.
فارکس با تریلیون‌ها دلار گردش مالی در روز، بزرگترین بازار مالی دنیاست.
خیر، در مواقعی، رابطۀ فارکس با بازار بورس جهانی تغییر می‌کند و حتی گاهی بدون هیچ رابطه و هبستگی خاصی، حرکت می‌کنند.
خیر، شما می‌توانید از بررسی رابطۀ میان این دو مارکت، به‌عنوان یک تأییدیه اضافی در تحلیل خود استفاده کنید و هیچ ضرورتی بر انجام این کار نیست.

Related Post

What is Gold Spread? Ultimate Guide about Gold Trading Spread in 2024 {Along with the Best Broker for Gold Trading}

What is Gold Spread? Ultimate Guide about Gold Trading Spread in 2024 {Along with the Best Broker for Gold Trading}


Welcome to your ultimate guide on Gold Spread in 2024. If you’re an investor looking to delve into the world of gold trading or a seasoned trader seeking to understand the nuances of gold spread, you’ve come to the right place.
Technical analysis in forex and types of technical analysis

Technical analysis in forex and types of technical analysis


Introduction and review of technical analysis and types of technical analysis in forex and learning technical analysis
What is the Relationship between Margin, Leverage, and Lot? Everything about Leverage and Its Connection to Margin and Lot Size

What is the Relationship between Margin, Leverage, and Lot? Everything about Leverage and Its Connection to Margin and Lot Size


Understanding the intricate relationship between margin, leverage, and lot size is crucial for anyone venturing into the world of trading. These three elements are interconnected and play a significant role in determining your trading strategy and potential profits.

0

Review
You must register Or log in to post a comment.