حسین طاهری

|

2023-08-27 20:14

استراتژی ریسک فری (Risk Free) چیست؟ + آموزش انواع تکنیک‌های آن

استراتژی‌ ریسک فری (Risk Free) در بازار فارکس اغلب به دنبال کاهش ریسک به حداقل ممکن است. برخی از روش‌ها و استراتژی‌ها می‌توانند به کاهش میزان ریسک مواجه شده توسط معامله‌گران کمک کنند.
استراتژی ریسک فری (Risk Free) چیست؟ + آموزش انواع تکنیک‌های آن استراتژی ریسک فری (Risk Free) چیست؟ + آموزش انواع تکنیک‌های آن

مدیریت ریسک، بخش جدایی‌ناپذیر معامله‌گری در بازار فارکس و سایر بازارهای مالی است. فرقی نمی‌کند که استراتژی معاملاتی شما چیست، باید مدیریت ریسک و اصول آن را دقیق و بدون هیچ‌گونه خطایی اجرا کنید. بدون اجرای صحیح مدیریت ریسک، شاید در چند معاملۀ خاص، بتوانید سود کنید اما در نهایت شکست خواهید خورد. در واقع این مدیریت ریسک است که بقای شما در مارکت را تضمین می‌کند. استراتژی ریسک فری (Risk Free) یکی از راه‌های جذاب برای کنترل و مدیریت ریسک در معاملات است. در این مقاله روش ریسک فری کردن معاملات در فارکس را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

مدیریت ریسک، آخرین قطعهٔ پازل موفقیت
استراتژی ریسک فری (Risk Free) در فارکس چیست؟
انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود
بستن قسمتی از معامله (Partial Exit)
استفاده از حد ضرر متحرک (Trailing Stop)
سخن پایانی
سوالات متداول برای ریسک فری کردن معاملات

مدیریت ریسک، آخرین قطعۀ پازل موفقیت

بدون شک می‌توان گفت مدیریت ریسک در ترید، آخرین قطعه از پازل موفقیت است. اگرچه با پیشرفت دانش عمومی جامعۀ معامله‌گران، هنوز هم تریدرها در خلق یک استراتژی معاملاتی سودآور ناتوان مانده‌اند، اما خبر خوب این است که برای موفقیت در بازارهای مالی، شما به یک استراتژی مطلقاً سودده نیاز ندارید. حتی اگر استراتژی معاملاتی شما تنها در ۵۰درصد مواقع سودآور باشد، با رعایت اصول مدیریت ریسک، در نهایت برایند معاملاتی شما مثبت خواهد شد.

برای سودآوری، شما باید مدیریت ریسک را کامل درک کنید و اصول آن را به‌درستی در کنار استراتژی معاملاتی خود اجرا کنید. مدیریت ریسک در بازار فارکس، مهم‌ترین بخش از فرایند معامله‌گری شماست. بدون اجرای صحیح آن هرگز موفق نخواهید شد.

در مقالۀ توصیه‌هایی از مدیریت ریسک، مدیریت سرمایه و روان‌شناسی معامله‌گری را از زاویه‌ای خاص و کاربردی بررسی کردیم و نشان دادیم که چه فرایندی در حال رخ‌دادن است و عوامل شکست معامله‌گران را نام بردیم. مهم‌ترین نکات مدیریت ریسک در فارکس عبارت‌اند از:

  • شما با بستن معاملات سودده، هیچ‌گاه ورشکست نمی‌شوید، اما با کسب سودهای ناچیز هم، هیچ‌گاه ثروتمند نمی‌شوید.
  • هرگز در ضرر، حجم معاملات خود را افزایش ندهید.
  • نتیجۀ معاملۀ فعلی شما، هیچ ربطی به نتیجۀ معاملۀ قبلی شما ندارد.
  • بزرگترین معامله‌گران هم ضرر می‌کنند، پس به‌دنبال سیستمی برای سودآوری مطلق نباشید.
  • تا زمانی که در حساب دمو به سود پایدار نرسیده‌اید، معامله با حساب واقعی را شروع کنید.
  • در هر معامله، حداکثر روی ۲درصد از سرمایۀ خود ریسک کنید.

حتماً بخوانید: مدیریت سرمایه بهترین استراتژی معاملاتی در فارکس

استراتژی ریسک فری (Risk Free) در فارکس چیست؟

ریسک فری (Risk Free) در فارکس به حالتی گفته می‌شود که معامله بدون ریسک است و در آن احتمال از دست‌دادن سرمایه وجود ندارد. در ریسک فری (Risk Free)، یا معامله با سود بسته خواهد شد یا سربه‌سر و بدون ضرر. معامله‌گران از استراتژی ریسک فری معمولاً در شرایطی استفاده می‌کنند که احتمال دارد مارکت نوسانات غیرمنتظره‌ای انجام دهد. سه روش اصلی برای ریسک فری کردن معاملات، عبارت‌اند از:

  • انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود
  • بستن قسمتی از معامله (Partial Exit)
  • استفاده از حد ضرر متحرک (Trailing Stop)

در ادامه هر یک از تکنیک‌های ریسک فری کردن معاملات را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

حتماً بخوانید: آموزش کاربردی اعمال حد سود و حد ضرر

انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود

انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود، ساده‌ترین و پرکاربردترین روش برای ریسک فری کردن معاملات است. در این روش، پس از ورود به معامله و تنظیم حد سود و حد ضرر اولیه، اگر قیمت مخالف پوزیشن ما حرکت کند و معامله وارد ضرر شود، حد ضرر خود را تغییر نمی‌دهیم و تا بسته‌شدن معامله صبر می‌کنیم.

اما اگر قیمت موافق پوزیشن ما شروع به حرکت کرد، می‌توانیم با انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود، معاملۀ خود را ریسک فری کنیم و بدون نگرانی، منتظر نتیجۀ معامله بمانیم. نکتۀ مهم این است که نباید بلافاصله بعد از ورود معامله به سود، حد ضرر را به نقطۀ ورود منتقل کنیم. زیرا قیمت مستقیم حرکت نمی‌کند و یک نوسان‌ کوچک، باعث بسته‌شدن معامله در نقطۀ ورود خواهد شد. بنابراین باید صبور باشید و به مارکت فرصت دهید تا مقدار مناسبی در جهت معاملۀ شما حرکت کند و سپس معامله را ریسک فری کنید. معامله‌گران معمولاً پس از رسیدن قیمت به حد سود اول (TP1) این کار را انجام می‌دهند. اما این عدد می‌تواند برای هر استراتژی متفاوت باشد و شما باید در مرحلۀ تدوین استراتژی، بهینه‌ترین نقطه برای سربه‌سر کردن معاملات در استراتژی خود را پیدا کنید.

نکات مهم برای ریسک فری کردن معاملات با روش انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود، عبارت‌اند از:

۱- از آن‌جایی‌که هر معامله، شامل مقداری کمیسیون می‌شود، سعی کنید حد ضرر را به نقطه‌ای در سود منتقل کنید که در صورت فعال‌شدن، حداقل به میزان کمیسیون، سود کسب کرده باشید.

۲- یادگیری استراتژی‌های ریسک فری معاملات، به این معنی نیست که شما حتماً باید از این روش‌ها در معاملات خود استفاده کنید. معامله‌گران بزرگی وجود دارند که از ریسک فری کردن معاملات اجتناب می‌کنند. برای مثال در مواقعی، قیمت مجدداً به نقطۀ ورود برمی‌گردد و سپس به سمت حد سود حرکت می‌کند. در این مواقع، اگر شما معامله را سربه‌سر کرده باشید، بدون سود از معامله خارج خواهید شد. بنابراین ریسک فری کردن یا نکردن یک معامله، تماماً به استراتژی شما بستگی دارد و الزامی به این کار نیست.

۳- اگر قبل از انتشار اخبار مهم اقتصادی، پوزیشن باز دارید، یکی از بهترین روش‌ها، ریسک فری کردن معامله است. زیرا اگر خبر، مخالف پوزیشن شما اعلام شد، بدون ضرر از معامله خارج خواهید شد، اما اگر خبر در جهت معاملۀ شما باشد، سود خوبی کسب خواهید کرد. نکتۀ مهم این است که در لحظۀ اعلام خبر، ممکن است اسلیپیج (Slippage) رخ دهد و حد ضرر شما، با اختلاف فعال شود. بنابراین شما باید تمامی جوانب را بررسی کنید و با آگاهی کامل تصمیم‌گیری کنید.

بستن قسمتی از معامله (Partial Exit)

از آن‌جایی‌که در مواقعی، قیمت به نقطۀ ورود معامله برمی‌گردد، در روش قبلی (انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود)، معاملات بسیاری سربه‌سر بسته می‌شوند و سپس قیمت در جهت سود، حرکت می‌کند. راهکار اول این است که معاملات را ریسک فری نکنید، اما اگر قصد ریسک فری کردن معاملات را دارید، شما می‎توانید از روش Partial Exit استفاده کنید.

در این روش، پس از رسیدن معامله به حد سود اول (TP1)، به‌جای انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود، باید نصف حجم معاملۀ خود را ببندید. با این روش، بدون جابه‌جایی حد ضرر، معاملۀ شما ریسک فری می‌شود. برای یادگیری کامل این روش، به مثال زیر توجه کنید:

فرض کنید با حجم ۰.۲لات وارد پوزیشن خرید در نماد طلا (XAUUSD) شده‌ایم و حد ضرر را روی عدد ۴۰- دلار تنظیم کرده‌ایم. قیمت افزایش می‌یابد و معاملۀ ما به سود ۴۰دلار (TP1) می‌رسد. در این لحظه باید نصف حجم معاملۀ خود را (۰.۱لات) ببندیم و ۲۰دلار از سود خود را از معامله خارج کنیم. حال ما یک معامله به حجم ۰.۱ لات داریم که حد ضرر آن را ۲۰- دلار است و ۲۰ دلار نیز سود کرده‌ایم و معامله اصطلاحاً بدون ریسک است. حال اگر قیمت در خلاف جهت معاملۀ ما حرکت کند و حد ضرر را فعال کند، ما سربه‌سر خارج شده‌ایم و اگر هم در جهت معاملۀ ما حرکت کند، سود بیشتری به‌دست خواهیم آورد.

نکتۀ مهم در روش Partial Exit این است که اگر قصد استفاده از این روش را دارید، از همان اول، معاملۀ خود را دو بخش کنید و در دو حجم وارد معامله شوید، زیرا مدیریت آن راحت‌تر خواهد بود. برای مثال اگر قصد انجام معامله‌ای با حجم ۰.۲لات را دارید، به‌جای یک معامله، دو پوزیشن با حجم ۰.۱ لات باز کنید. زیرا هم مدیریت آن راحت‌تر است و هم ممکن است پلتفرم معاملاتی شما از گزینۀ Partial Exit پشتیبانی نکند.

حتماً بخوانید: رابطۀ وین ریت با ریسک به ریوارد چیست؟

استفاده از حد ضرر متحرک (Trailing Stop)

استفاده از حد ضرر متحرک (Trailing Stop)، روش سوم ریسک فری کردن معاملات است که به ۲ صورت دستی و اتوماتیک استفاده می‌شود. کلمۀ Trail، به‌معنی دنبال‌کردن است.

در این روش که به حد ضرر شناور نیز معروف است، پس از بازکردن پوزیشن و تعیین مقدار حد ضرر اولیه، با ورود معامله به سود، حد ضرر را نیز به همان مقدار جابه‌جا می‌کنیم. برای مثال در یک معاملۀ خرید، مقدار ۵۰ پیپ (Pip) را به‌عنوان حد ضرر (SL) انتخاب می‎کنیم. حال با هر پیپ افزایش قیمت، حد ضرر را نیز یک پیپ به سمت بالا حرکت می‌دهیم. در واقع با حد ضرر، قیمت را با فاصلۀ ۵۰ پیپ، تعقیب می‌کنیم و تا جایی پیش می‌رویم که قیمت برگردد و با فعال‌کردن حد ضرر، معامله را ببندد. فاصلۀ ۵۰ پیپ را صرفاً در این مثال استفاده کردیم و شما باید مقدار متناسب با استراتژی خود را استفاده کنید. در تصویر زیر، شماتیکی از نحوۀ معامله با حد ضرر متحرک (Trailing Stop) یا شناور را مشاهده می‌کنید:

نحوۀ قراردادن حد ضرر متحرک در تکنیک ریسک فری (Trailing stop)

برای استفاده از حد ضرر متحرک (Trailing Stop)، شما می‌توانید به ۲ روش دستی یا اتوماتیک، حد ضرر را جابه‌جا و قیمت را دنبال کنید. در روش دستی، با هر پیپ جابه‌جایی قیمت، شما باید حد ضرر را به‌همان مقدار، تغییر دهید. این روش نیازمند آن است که دائماً آنلاین باشید و معاملات را بررسی کنید. روش دوم، استفاده از پلتفرم‌هایی است که گزینۀ Trailing Stop را پشتیبانی می‌کنند و شما باید بعد از ورود به معامله، عدد مورد نظر برای تعقیب قیمت را وارد کنید و حد ضرر، به‌صورت اتوماتیک همراه با قیمت حرکت خواهد کرد. در این روش نیز، نیاز است که پلتفرم معاملاتی شما آنلاین باشد و نباید ارتباط سیستم شما با بروکر قطع شود.

روش دیگر این است که حد ضرر را براساس پرایس اکشن جابه‌جا کنید. در این حالت نیاز نیست با هر پیپ حرکت قیمت، حد ضرر را تغییر دهید. شما می‌توانید در صورت حرکت قابل‌توجه قیمت در سود، حد ضرر را به پشت نواحی حمایت و مقاومت یا سطوح مهم منتقل کنید و اصطلاحاً معامله را در سود قفل کنید. برای استفاده از هر کدام از این روش‌ها باید درک کاملی از استراتژی معاملاتی خود داشته باشید. به‌همین دلیل است که توصیه می‌شود قبل از شروع معاملات، استراتژی خود را در یک حساب دمو آزمایش کنید. شما باید در صورتی معاملات واقعی را شروع کنید که به سودآوری دائمی رسیده باشید.

سخن پایانی

ریسک بخش جدایی‌ناپذیر بازارهای مالی است. در واقع معامله‌گری را می‌توان بازی احتمالات نامید. قطعیتی در کار نیست. به‌همین دلیل، بدون مدیریت ریسک، معامله‌گران بازنده خواهند بود. در این مقاله به مدیریت ریسک پرداختیم و استراتژی‌های ریسک فری (Risk Free) معاملات را معرفی کردیم. شما در صورت تطابق این روش‌ها با استراتژی خود، می‌توانید از این روش‌ها استفاده کنید، تا بتوانید بازدهی نهایی معاملات خود را افزایش دهید.

سوالات متداول برای ریسک فری کردن معاملات

ریسک فری (Risk Free) در فارکس به حالتی گفته می‌شود که معامله بدون ریسک است و در آن احتمال از دست‌دادن سرمایه وجود ندارد. در ریسک فری (Risk Free)، یا معامله با سود بسته خواهد شد یا سربه‌سر و بدون ضرر.
سه روش انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود، بستن قسمتی از معامله (Partial Exit) و استفاده از حد ضرر متحرک (Trailing Stop)، روش‌های اصلی ریسک فری (Risk Free) در بازارهای مالی هستند.
شما می‌توانید با انتقال حد ضرر به نقطۀ ورود یا بستن قسمتی از معامله (Partial Exit)، به‌راحتی معاملات خود را ریسک فری کنید.

Related Post

Trading strategy with support and resistance levels with Fibonacci levels' confirmation

Trading strategy with support and resistance levels with Fibonacci levels' confirmation


Learning the support and resistance areas' combined strategy with Fibonacci levels
What Are the Best Pairs For Scalping in Forex? Ultimate Guide for Best Forex Pairs to Scalp In 2024

What Are the Best Pairs For Scalping in Forex? Ultimate Guide for Best Forex Pairs to Scalp In 2024


Looking to maximize your profits in the fast-paced world of Forex trading? Scalping might be the strategy for you!
How to trade with a Trendline and set a great strategy

How to trade with a Trendline and set a great strategy


Introduction, drawing, and how to use the Trendline tutorial

0

Review
You must register Or log in to post a comment.